Blog & Foto's

Vind hier een heleboel foto's van een heleboel Karikaturen die ik in de loop der tijd heb gemaakt en lees wat me bezig houd in de blogjes die ik zo nu en dan schrijf.

Een Karikatuur als Kado voor Shea Mcaleese

Een karikatuur van Nieuw-Zeelands internationale hockey speler Shea Mcaleese die hier in Nederland bij HGC speelt. Aangeboden door Bosco Perez-Pla de Alvear. Toevallig zag ik ze laatst op TV en toen kreeg Bosco een bal tegen z'n gezicht. Zo'n hockeybal is best hard. Gelukkig heeft iedereen een bitje in en staat er ter plekke een tandarts paraat (volgens de verslaggever). Zo leer je nog eens wat. Gevaarlijk sport hoor, hockey. Maar nu ik me dat bedenk heeft iedereen in de NBA óók een bitje in. Een basketbal tegen je kop is kut maar je gebit blijft wel heel, toch?

Reactie Bosco: " Hi Herman,

I just receive it!! Thanks a lot, the picture is awesome! I will write you next week for a karikatuur for me. Have a nice week!

Regards,

Bosco"

 

Gerelateerde blog items

Weer. Soms zijn er van die plaatsjes waar je blijkbaar heel vaak terug komt. Nieuwegein, Schiedam ... Deze keer was ik te gast op een robijnen huwelijk (40 jaar). Ik was m'n camera vergeten en ik had meer zin om mijn nieuwe Wacom Inkling eens te testen onderweg.

Een karikatuur tekenen met pastelkrijt is toch best een tijdrovend gebeuren als je het vergelijkt met een standaard grijstinten karikatuur. Vieze vingers nog niet eens meegeteld ben ik met zo'n kleuren karikatuur gemakkelijk 5X zo lang bezig.

Op de valreep nog even een digitale full colour Karikatuur gemaakt van de chefs van Tommy Hillfiger Holland. Met de hand getekend en in Photoshop ingekleurd met een muis omdat mijn wacom stamt uit het jaar dat de romeinen nog in Nijmegen woonde.