Blog & Foto's

Vind hier een heleboel foto's van een heleboel Karikaturen die ik in de loop der tijd heb gemaakt en lees wat me bezig houd in de blogjes die ik zo nu en dan schrijf.

Melkmeisje van "van Gelder".

Schets, gebrande omber onderlaag, dode onderlaag ofwel grisaille (grijs) . Leuk, tot zover is het allemaal gesneden koek. Nadat ik de grisaille wordt het intressant. De kleur lagen. Ik weet nog niet precies hoe en wat maar ik heb wel de juiste ingrediënten voor de mediums al in huis.

Gerelateerde blog items

Karikatuur kleur

Mijn plan is om kleurenkarikaturen voortaan met pastelkrijt te doen. Ik verwacht daar in korte tijd handig in te worden. Dus binnenkort, op locatie, elke 7-8 minuten een kleurenkarikatuur.

Een sneltekenaar/karikaturist zou dit ook moeten kunnen. Na een 4e verzoek om dit eens te proberen heb ik dit dan ook gedaan. Het tekenen op zich is niet het probleem. Het plannen, uitdenken en nabewerken is de grootste uitdaging.

Karikatuurstudio gaat er dit jaar alles aan doen om een stijgende lijn te bewerkstelligen. Die vervelende crisis moet maar eens afgelopen zijn. Ik heb het laatst nog gevraagd aan Rutte en hij zei "Koop nu eens die nieuwe auto en Húúr nu een Karikaturist in voor uw feest".